Hur många lingon finns det i världen?

Skådespelare: Sverrir Gudnason, Vanna Rosenberg, Glada Huddik gänget m.fl.

Handling: 27 åriga Alex är en person som har misslyckats med allt. Han flyttar till Hudiksvall, och börjar jobba med utvecklingsstörda, och han upptäcker att de har en speciell talang, att sjunga. Så han försöker visa alla andra att de är bra på det, och lika mycket värda som precis alla andra.

Egna åsikter: Den här filmen älskar jag. Jag blir alltid lika glad av att se den. Jag rekommenderar den starkt, för man får en tankeställare när man ser den, helt klart. Jag vet att de är många som kommer gilla den här filmen. Den är ganska tung på ett ställe också.
Av mig får den helt klart 5 av 5 i betyg!

40 year old virgin

skådespelare: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen m.fl.

Handling: Andy Stitzer är 40 år och har en stor hemlighet som ingen vet om. Han är oskuld. När han en kväll är med och spelar poker med sina arbetskamrater så råkar han försäga sig. Så man får se jakten på att han ska förlora oskulden.

Egna åsikter: Jag tycker filmen är jätterolig. Det är mycket humor i den. Skådespelarna spelar riktigt bra också. Jag rekommenderar att se den.
Jag ger den betyg 4 av 5.

Helens små underverk

Skådespelare: Kate Hudson, John Corbett, Hayden Panettiere, Joan Cusack, Helen Mirren, Felicity Huffman, Spencer Breslin, Abigail Breslin.

Handling: Helen Harris lever ett glamoröst liv, och har allt man kan tänka sig. Men en dag så dör hennes syster Lindsay och hennes man, och när testamentet läses upp så har Helen fått vårdnaden om systerns tre barn, Audrey, Sarah och Henry. Helen bestämmer sig för att ta hand om de. Men inte utan problem. Men när hon träffar barnens pastor Dan Parker så är det hennes räddning.

Egna åsikter: Filmen är underbar, man blir både ledsen och lycklig av att se den.
Man kan inte ens tänka sig hur det skulle vara att hamna i en sådan sits själv.
Det är kanon skådespelare och storyn är helt kanon! Jag rekommenderar den verkligen, man blir berörd.
Jag har sett den många gånger och blir lika berörd varje gång.

Mean girls

Skådespelare: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried, Lacey Chabert, Lizzy Caplan, Daniel Franzese, Tina Fey, Jonathan Bennett, Tim Meadows.

Handling: Mean girls är en komedi som handlar om tonårstjejen Cady Heron som har växt upp i Afrika tillsammans med sina föräldrar. Hon har aldrig gått i skolan utan har blivit hemskolad av sina föräldrar. Helt plötsligt ska de flytta till USA och hon ska börja i high school. I början hittar hon två vänner, Janis Ian och Damian, och de båda är ''outsiders''. Hon träffar också ''The plastics'' - Regina George, Gretchen Weeners och Karen Smith, de snyggaste och populäraste i skolan, men också de elakaste. Cady, Janis Ian och Damian kommer överens om att driva med Regina, så Cady hänger på det ''tuffa'' gänget. Cady blir sedan kär i Reginas ex, och det får hon ångra. Regina börjar förstöra för henne så Cady vill hämnas. Men under tiden hon bara ska hämnas så blir Cady mer och mer lik de, och hon tappar sina vänner.

Egna åsikter: Det här är en typisk high school film. Den är väl ganska rolig, men man tröttnar fort på den. Men det finns ett  speciellt budskap om hur det faktiskt kan vara. Men filmen är mest för yngre tjejer skulle jag nog säga, det är inte en film för killar riktigt.. men ibland är den väldigt kul faktiskt. Storyn är hyfsad, och skådespelarna är också ganska bra! Har inte så mycket att säga om filmen faktiskt..

The life of David Gale

Skådespelare:
Kevin SpaceyKate WinsletLaura LinneyGabriel MannRhona MitraMatt CravenJim BeaverMelissa McCarthyLeon Rippy

Handling:
David Gale är en professor, välkänd lärare och frispråkig motståndare till dödsstraff. Efter att han träffat och haft sex med en fd. elev på en fest så anmäler hon honom. Anklagelserna dras tillbaka, men hans rykte är fläckat, och senare döms han för mord på sin bästa vän Constance. Efter sex år i fängelset och med endast fyra dagar innan hans dödsstraff träder i kraft bestämmer han sig för att berätta allt för en kvinnlig journalist.

Egna åsikter:
så otroligt bra, och gripande film. Jag rekommenderar den stark. Storyn är kanon!
Skådespelarna är jättebra också. Det är en intressant film, och jag tyckte verkligen om den.
Den är verkligen värd att se och jag rekommenderar den från åldern 14 och uppåt.
För yngre skulle nog inte förstå filmen så bra. Den är hemsk och gripande. Filmen har ett visst budskap.. svårt att förklara med den har det.

Forrest gump

Skådespelare: Tom Hanks, Robin Wright Penn, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field, Michael Conner Humphreys, Haley Joel Osment.
Handling: forrest gump är en man som har en väldigt låg intelligens, men ändå lyckas han med mycket i livet. Han blir elit-idrottsman, krigshjälte och affärsman. När han var liten hade han en enda vän, Jenny, och han blir dessutom kär i henne. Det enda han önskar under hela livet är att Jenny ska ha det bra.

Egna åsikter: JAG ÄLSKAR FILMEN.
Man blir berörd på ett sätt som absolut inte går att förklara.
En helt underbar film alltså, jag rekommenderar den starkt.
Dock så är det en film som man inte ska kolla på så ofta utan man ska vänta ganska länge med att se den. Eller iallafall enligt mig.
Filmen har en sån otroligt bra story, och det är en film som man måste ha sett minst en gång i livet iallafall.
Det är en av mina favorit filmer, helt klart!

Vid din sida (stepmom)

Skådespelare: Ed Harris, Julia Roberts, Susan Sarandon, Jena Malone, Liam Aiken, Lynn Whitield, Darrel Larson, Mary Louise Wilson.

Handling: filmen handlar om Luke och Jackie. De är skilda men har två barn tillsammans.
När Luke hittar en ny flickvän så gillar inte exfrun det, så det gör att barnen inte heller tycker om henne.
Men när Jackie får reda på att hon har cancer så förändras allt.

Egna åsikter: filmen är helt underbar.
Storyn är helt kanon, och man blir verkligen berörd. Den passar alla åldrar.
Jag tror att de flesta som ser den skulle tycka den är kanon.
Jag gråter varje gång jag ser den, man blir berörd långt in i hjärtat.
Jag älskar filmen!
Verkligen familjekärlek i filmen.
Jag rekommenderar den, verkligen!

How to make love to a woman

Skådespelare: Krysten Ritter, Josh Meyers, Ian Somerhalder, Eugene Byrd, Jenna Jameson, Ken Jeong, James Kyson Lee, Raviv Ullman, James Hong.

Handling: Andy försöker rädda sitt förhållande med sin flickvän Lauren. Han är rädd för att bli utbytt för att han inte får henne att komma när de har sex.
svårt att förklara vad den handlar om så lägger in trailer:

Egna åsikter: filmen blir ganska lång tråkig ibland för de pratar mest om sex. Men ibland var den faktiskt väldigt rolig också. Kanske inte riktigt min typ av film, men den var helt okej! Den funkade absolut att kolla på. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer... kommentera gärna vad ni själva tycker ifall ni har sett den!

Frozen

Skådespelare: Emma Bell, Kevin Zegers, Kane Hodder, Shawn Ashmore.

Handling: Tre vänner spenderar en söndag på en skidort, de har spenderat hela dagen i småbackarna och bestämmer sig för att åka i stora backen en sista gång. De övertalar lift vakten att de ska få åka billigare och till slut går han med på det även fast han vet att det är oväder på ingång. Men det första han gjorde var att varna de. Sen när de är uppe i liften så kommer det en annan lift vakt och dem byts av. Mannen som stod först uppdaterar läget om att det är tre kvar uppe i liften och sen går han därifrån. Men problemet är att det var tre personer kvar uppe i backen också, så när de kommer ner så tror lift vakten att det är de som var i liften så han stannar den och släcker ner allting. Så de blir fast däruppe. Det är oväder på gång + att de öppnar inte liftarna förränn 5 dagar senare igen. Så det är en fråga om liv och död. Dessutom så är det prärievargar under de som bara väntar på mat.

Egna åsikter: den här filmen är riktigt brutal. Den är sjukt bra, men det är nog den vidrigaste filmen jag någonsin har sett.. jag kan inte rekommendera den för personer som är känsliga för filmer där folk blir upp käkade av djur eller skadade. För här händer det mycket sånt. Men själva storyn är skitbra! Men som sagt, kolla inte om du är känslig. Annars rekommenderar jag den. Jag är glad att jag inte kollade helt själv, isåfall hade jag fått mardrömmar. Haha!

Cheaper by the dozen (Fullt hus)

Skådespelare: Steve Martin, Bonnie Hunt, Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff, Kevin Schmidt, Alyson Stoner, Jacob Smith, Liliana Mumy, Morgan York, Forrest Landis, Blake Woodruff, Brent Kinsman, Shane Kinsman, Ashton Kutcher. 
Handling: Tom och Kate Baker är gifta och har tolv barn tillsammans. De har efter tolv år börjat få ordning på livet med alla barnen. Men när Tom får erbjudande om ett jobb som tränare, som dessutom är hans dröm jobb, så flyttar hela familjen. När de kommit till den nya staden och det nya hemmet så får Kate ett erbjudande om att åka på bokturné, och hon tackar ja efter att Tom garanterat att han kan ta hand om hemmet och barnen. Problemet är bara att barnen inte är glada för flytten, och de börjar göra uppror.

Egna åsikter: Det är en rolig familjefilm. Den är verkligen jättekul! Jag rekommenderar alla att se den. Man får sig ett riktigt gott skratt. Det är en utmaning för Tom att få allt att gå ihop... Hushållet, barnen och jobbet. Garanterat en sevärd film. Jag skulle bli tokig med tolv barn, speciellt om de betedde sig som de gör i filmen. När jag kollar på filmen så kan inte jag sluta le. För jag blir så glad av den. Man ser verkligen hur den där stora familjen ställer upp för varandra tillslut. Så jag rekommenderar den!det här är..

en blogg där jag skriver recensioner om filmer eller ger filmtips.
enjoy :)

RSS 2.0